Pikkuleivät
200 g huoneenlämpöistä voita
1 sitruunan raastettu kuori
1 dl sokeria
1 kananmunan keltuainen
4 dl jauhoja
Sekoita voi, sitruunan kuori ja sokeri. Lisää keltuainen, sekoita hyvin. Lisää jauhot. Laita taikina hetkeksi (n. 15 min) jääkaappiin.
Taikina oli todella helposti kaulittavaa ja niin taivaallisen hyvää! Sitä hävisi pienen apulaisen suuhun luvattoman paljon, mutten viitsinyt sen syömistä kokonaan kieltääkään, kun itsekin teki mieli maistaa sitä aina välillä. Lopusta taikinasta otettiin piparimuotilla pikkuleipiä ja paistettiin ne 200 asteessa 3-5 minuuttia.
¼ dl valkuaista
1 ½ dl tomusokeria
1 ½ dl tomusokeria
3 tippaa sitruunamehua
Ensin vatkasin valkuaista ja 1 dl tomusokeria sähkövatkaimella n. 3 minuuttia, jonka jälkeen lisäsin sitruunamehun ja loput tomusokerista ja vatkasin vielä hetken. Pikeerin voi värjätä elintarvikeväreillä, mutta jätettiin se valkoiseksi ja laitettiin päälle nomparelleja.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti