5. marraskuuta 2014

Tule joulu stressitön

Vielä muutama vuosi sitten olin kovasti sitä mieltä, etten todellakaan lähde mukaan mihinkään jouluhössötykseen, en varsinkaan ennen joulukuuta. En tiedä, syyttäisinkö ikää, parisuhdetta vai lapsia, mutta nykyään aloitan joulun suunnittelun joka syksy edellistä vuotta aikaisemmin. Tänä vuonna jouluintoilu alkoi jo pari kuukautta sitten, kun kirpparilta löytyi ihanat punaoranssit verhot. Joulun väri oli sillä päätetty, ja mitä lähemmäs joulua päästään, sitä enemmän keksin kaikkea, mitä olisi kiva tehdä ennen joulua. Eikä olla vasta kuin marraskuun alussa. 

Stressaamaan en kuitenkaan meinannut ruveta. Niin kuin varmaan kaikki muutkin joka vuosi, päätin, että tänä vuonna teen kaiken mahdollisen hyvissä ajoin ennen joulua. Jotta edes osa suunnitelmista toteutuisi, tein itselleni joulukalenterin jo marraskuuksi. Luukkuja ei ole ihan joka päivälle, koska jokaisen luukun takaa löytyy jotain, mitä pitää tehdä, enkä meinannut verenmaku suussa yötä päivää tätäkään joulua suorittaa. 


Luukkujen takana on siis vain muistilappuja, mutta ehkä "tee se" ja "tee tämä" -tekstien pysyminen piilossa numeroiden takana tuntuu vähemmän stressaavalta verrattuna loputtomiin listoihin jääkaapin ovessa. Teen silloin, kun ehdin ja jaksan, eiköhän edes osa hommista tule ennen joulua tehtyä.


Viimeistään jouluna nähdään, kuinka monta luukkua ehdin ennen joulua avata ja kuinka monen luukun laitan kurkkauksen jälkeen vähin äänin takaisin kiinni. Luulen, että joulu tulee joka tapauksessa, vaikka luukku 14:kin jäisi kokonaan avaamatta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti